Diensten

Gesprek

De intake bij acupunctuur zal bestaan uit een uitgebreid gesprek waarbij veel verschillende onderdelen aan bod komen. Informatie over o.a. je spijsvertering, stoelgang, voedingspatroon en slaapritme kunnen veel symptomen mogelijk verklaren. Wat voor jou misschien een onbegrijpelijke klacht is kan binnen de acupunctuur een belangrijke aanvulling zijn voor de anamnese.

Als aanvulling op het vraaggesprek zal de tong beoordeeld worden en de pols gevoeld worden ter extra aanvulling op de anamnese.

Polsdiagnose

De polsdiagnose geeft de acupuncturist de informatie waar er zich tekorten en excessen bevinden in energiestromen. Voor meer informatie lees verder in polsdiagnose.

Tongdiagnose

Vanuit de tongdiagnose kunnen we aan de hand van de kleur, vorm, vochtigheid en beslag extra informatie winnen hoe jouw organen functioneren. Het tongbeslag vormt een belangrijke informatiebron. Het is belangrijk dat u niet de tong schoonmaakt met bijvoorbeeld uw tandenborstel of tongschraper. Door dit te doen haalt u mogelijk doorslaggevende informatie weg. Omdat koffie ook een vertekend beeld geeft van het tongbeslag kun je het beste dit niet voor de behandeling drinken. Lees verder in tongdiagnose.

Behandelplan

De behandeling zal bestaan uit het vaststellen van de diagnose. Vanuit hier zal het behandelplan worden opgesteld met de noodzakelijke acupunctuurpunten.

  • Tijdens de acupunctuurbehandeling zelf worden er zeer fijne naalden ingebracht. Met als doel de energetische doorstroming te verbeteren en de aanwezige disbalans te herstellen.
  • Bij het inbrengen zal er getracht worden een zogenoemd Qi-gevoel te krijgen (Deqi). Hierbij kan je een zeurend, dof en zwaar gevoel ervaren. Dit trekt na de behandeling vanzelf weer weg.
  • De naaldjes blijven ongeveer 30 minuten zitten en worden vervolgens snel verwijderd.

Zullen we een consultgesprek houden?

Ben je nieuwsgierig of heb je nog wat overtuiging nodig? Lees dan de positieve ervaringen van cliënten die na een acupunctuurbehandeling hersteld zijn. Herken je (pijn)klachten en laat mij je helpen de oorzaak te behandelen. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.