Moxa

Moxatherapie is een aanvulling op acupunctuur, waarbij de acupunctuurpunten op het lichaam worden verwarmd door middel van een moxastick. Moxa is gemaakt van gedroogde bijvoetskruid. Doordat de warmte doordringt tot de acupunctuurpunten zal de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd. 

Energetische verstoringen in het meridiaansysteem kunnen ook met warmte behandeld worden. Na lang klinisch onderzoek bleek de warmte van moxa het meest effectief.

De moxa kan op verschillende manieren wordt toegepast

  • Lokaal als ‘piramide-vorm’ geknede moxa die op een acupunctuurpunt wordt gezet en aangestoken
  • Door middel van een moxa-stick. Dit een lange staaf die bij een acupunctuur punt gehouden wordt. Voornaamste indicatie is om een stuitligging te behandelen, waarbij de moxastick bij een specifiek punt gehouden wordt.
  • De moxa doos; meerdere moxa sticks die in een houten doos worden geplaatst. Deze doos wordt flink warm en deze verwarmt dan lokaal  het gebied waar deze op staat. Deze techniek pas ik voornamelijk toe bij rugklachten en soms buikklachten waar de warmte diep naar binnen kan trekken.
  • Tot slot is er ook een mogelijkheid om lokaal op/om de naald moxa te plaatsen. Door speciale mini-sticks te plaatsen om de naald of kleine dopjes op de naald wordt de naald lokaal verwarmt.

Moxabehandeling bij stuitligging

Moxa wordt geregeld ingezet bij een stuitligging van de ongeboren baby in de baarmoeder. Het idee is dat hierdoor de baarmoeder beter doorbloed wordt.  Daarnaast stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, die beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk zelf kunnen draaien. De behandeling is voor zowel de moeder als voor het ongeboren kind veilig. Er is namelijk geen direct contact met de baby.

Zullen we een consultgesprek houden?

Ben je nieuwsgierig of heb je nog wat overtuiging nodig? Lees dan de positieve ervaringen van cliënten die na een acupunctuurbehandeling hersteld zijn. Herken je (pijn)klachten en laat mij je helpen de oorzaak te behandelen. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.