Buikklachten

De gezondheid van de buik is van essentieel belang voor een goede balans. Als het spijsverteringssysteem niet naar wens functioneert, kan dit leiden tot uiteenlopende klachten.

Buikdiagnose - Mazacu acupunctuur

Buikklachten aanpakken
met acupunctuur

Veel voorkomende buikklachten zijn:

  • Prikkelbaar darm syndroom (PDS)
  • Diarree / constipatie / krampen / winderigheid
  • Ziekte van Crohn
  • Divertikels

Meest voorkomende klachten tegenwoordig is het prikkelbare darm syndroom. Als oorzaak van PDS  moeten we rekening houden met andere factoren dan alleen darm . Emotionele stoornissen (zoals stress of hormonale disbalans), disfuncties tussen interne organen; het eetpatroon en dieet kunnen aanleiding geven tot PDS. 

Acupunctuur bij buikklachten

De behandeling richt zich voornamelijk op het ontdekken en behandeling van de specifieke factoren die PDS veroorzaken en/of in stand houden. Het verminderen van stress en om beter met de pijnklachten is ook een onderdeel van de behandeling. Van acupunctuur is bekend dat het helpt bij pijn.

Zullen we een consultgesprek houden?

Ben je nieuwsgierig of heb je nog wat overtuiging nodig? Lees dan de positieve ervaringen van cliënten die na een acupunctuurbehandeling hersteld zijn. Herken je (pijn)klachten en laat mij je helpen de oorzaak te behandelen. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.