Stress

In de samenleving van nu is stress niet meer weg te denken. Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Onder de invloed van stress worden er allerlei processen in je lichaam aangewakkerd. De belangrijkste zijn toch wel de stresshormonen adrenaline en cortisol die vrijkomen die er onder andere voor zorgen dat er zuurstofrijk bloed naar je spieren, je hart en je hersenen stroomt. De oorzaken én symptomen van stress zijn voor iedereen anders. Er is dan ook een verschil tussen gezonde en ongezonde stress.

Acupunctuur bij stress - Macazu

Stress aanpakken
met acupunctuur

Gezonde stress

Bij gezonde stress gaat je hartslag wat omhoog, je spieren spannen zich aan en je ademhaling versnelt. Het zorgt ervoor dat je meer focus krijgt en alerter bent. Zodra het stressmoment voorbij is, functioneert je lichaam weer onder normale omstandigheden.

Langdurige stress

Dit heeft vaak uiteenlopende oorzaken en de lichamelijke symptomen kunnen eindeloos voelen. Het zorgt er bovendien voor dat je lichaam en je hersenen geen tijd krijgen om te herstellen voordat ze weer worden blootgesteld aan de volgende doses stress. Denk hierbij aan klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, pijn in je nek of schouders. Maar ook rusteloosheid, vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, emotioneler en slaapproblemen kunnen klachten zijn die veroorzaakt worden door langdurige stress.

Acupunctuur bij stress

Bij langdurige of chronische stress kan acupunctuur je helpen om blokkades op te heffen en beter in balans te komen. Maak een afspraak bij acupunctuurpraktijk Mazacu.

Zullen we een consultgesprek houden?

Ben je nieuwsgierig of heb je nog wat overtuiging nodig? Lees dan de positieve ervaringen van cliënten die na een acupunctuurbehandeling hersteld zijn. Herken je (pijn)klachten en laat mij je helpen de oorzaak te behandelen. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.