Chronische nekpijn

Een stijve nek uit zich vaak in symptomen dat je je hoofd nauwelijks pijnvrij kunt draaien, achterom kijken is lastig en hoe je ook zit of ligt, je nekklachten blijven. Soms ontstaat het ineens, een andere keer is er wel degelijk een achterliggende oorzaak. Een pijnlijke nek belemmert je nogal eens in je functioneren. Ook zijn er nekklachten waarbij je klachten chronisch zijn geworden. Vaak is dit het gevolg van een verkeerde houding of een verkeerde beweging.

Acupunctuur bij nekklachten - Macazu

Nekklachten aanpakken
met acupunctuur

Studie bij chronische nekpijn en acupunctuur

Een nieuwe Schotse studie toont aan dat acupunctuur ook werkzaam is bij chronische nekpijn. In deze studie worden acupunctuur en ‘Alexandertechniek-lessen’, vergeleken met de standaard zorgverlening. Na twaalf maanden blijken de acupunctuurbehandelingen en Alexandertechnieken de pijn en functionele beperkingen die zijn ontstaan door de pijn significant te hebben verminderd. Het effect op langere termijn wordt in deze studie deels verklaard door de vergrote zelfredzaamheid van de patiënt, welke ontstaan is na de behandelingen.

Tot slot blijkt uit een recente meta-analyse, waarbij acupunctuur vergeleken wordt met ‘sham’-acupunctuur, dat acupunctuur effectief is als het gaat om het verminderen van nekpijn, schouderpijn, chronische lage rugpijn, myofasciale pijn en osteoartritis .

Acupunctuur bij chronische nekpijn

Bij chronische nekpijn kan acupunctuur je helpen om blokkades op te heffen en beter in balans te komen. Maak een afspraak bij acupunctuurpraktijk Mazacu.

Zullen we een consultgesprek houden?

Ben je nieuwsgierig of heb je nog wat overtuiging nodig? Lees dan de positieve ervaringen van cliënten die na een acupunctuurbehandeling hersteld zijn. Herken je (pijn)klachten en laat mij je helpen de oorzaak te behandelen. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.